Fix for launching latest SotS ANY (1.7.2) & Complete (1.8.0)

Tech support. This is tech support. My name is Ernie.

Fix for launching latest SotS ANY (1.7.2) & Complete (1.8.0)

Postby Kludgy » Wed Feb 24, 2010 8:47 pm

If you cannot launch Sword of the Stars: Argos Naval Yard after installing the 1.7.2 update or Sword of the Stars: Complete 1.8.0, please install the vcredist_x86.exe package at this location:

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en




Related discussion:
http://www.kerberos-productions.com/for ... 13&t=15408
http://www.kerberos-productions.com/for ... 13&t=15409
User avatar
Kludgy
Site Admin
 
Posts: 2238
Joined: Fri Aug 19, 2005 2:37 am
Location: Vancouver, BC

Re: Fix for launching latest SotS ANY (1.7.2)

Postby DemoMonkey » Wed Feb 24, 2010 11:28 pm

I don't even get to that point. (Caution: Many acronyms ahead.)

I have SOTS, BOB, and AMOC from disks, and ANY from Gamersgate. Have been playing since ANY came out, no problems.

Downloaded the patch from Gamersgate, no problem. Launch the patch installer and get:

"Argos Naval Yard English 1.72 Update Setup

Wrong version detected. The installer only updates Argos Naval Yard 1.71 to 1.72 (English)"

I am running the default English version, and if I lauch SOTS it gives me the ANY screen and v1.71 in the lower right corner.

Help?
DemoMonkey
 
Posts: 527
Joined: Wed Jan 14, 2009 2:31 am

Re: Fix for launching latest SotS ANY (1.7.2)

Postby Profound_Darkness » Wed Feb 24, 2010 11:39 pm

Just curious - have you tried re-installing? Also OS version would probably help.

Also this is a sticky thread about failure to launch after the update is completed so a new thread on failure to update might be good...
Mecron wrote:... "Hey aliens!! Candygram from the planet of crazy talking monkeys!!" ...

my fav tactical w/fav races :)
User avatar
Profound_Darkness
 
Posts: 3699
Joined: Wed Nov 29, 2006 12:46 am

Re: Fix for launching latest SotS ANY (1.7.2)

Postby DemoMonkey » Thu Feb 25, 2010 12:09 am

"Just curious - have you tried re-installing?"

Reinstalling what? The game, both expansions, and ANY? No, I am rather hoping that's a last resort, especially as the discs are packed away somewhere.

"Also OS version would probably help."

Windows XP Media Center Edition v2002 Service Pack 2.

"Also this is a sticky thread about failure to launch after the update is completed so a new thread on failure to update might be good..."

And if I had started a new thread and this WAS the right place, I would be thread spamming. Lose/Lose. C'est la vie.
DemoMonkey
 
Posts: 527
Joined: Wed Jan 14, 2009 2:31 am

;)

Postby silvaril » Thu Feb 25, 2010 12:52 am

Heya

Thread spamming is generally easier to deal with... ;)

If there is no direct correlation, in this case with the error message given, then I would recommend a new thread.

More than enough folks willing to point ya to existing threads on the subject :lol:


However, in your case please check the registry values relating to the install as per this document on the Wiki:
http://sots.rorschach.net/StarDock

I realise that the document itself is rather Impulse specific, but the InstallVer key mentioned is the one I am particularly interested in.

Thanks


Edit: White Raven started a thread on this, please answer over there... :)
viewtopic.php?f=13&t=15412
silvaril wrote:Love is Love, God is God and I am still Living a Lifetime

Disclaimer:
The views of any individual may not necessarily represent those of "God"(tm)
User avatar
silvaril
Kerbicron Cleric
Kerbicron Cleric
 
Posts: 3631
Joined: Thu Aug 25, 2005 9:11 pm
Location: (Deleted by (Deleted by (Deleted by ***ERROR: Recursion Detected***

Re: Fix for launching latest SotS ANY (1.7.2)

Postby Dano13 » Thu Feb 25, 2010 3:58 am

Yep ... I downloaded the patch and clicked on the shortcut and it said "Application failed to launch " or words to that effect. Never had a problem updating before. Followed Kludgy's advice and rebooted. Now it works.

Thanks for the help!
User avatar
Dano13
 
Posts: 582
Joined: Thu Sep 08, 2005 12:54 am

Re: Fix for launching latest SotS ANY (1.7.2)

Postby draco » Thu Feb 25, 2010 4:59 pm

Thanks for this file and quick solution.

It solved the problem, no need for a complete uninstall/reinstall here.

Thanks
User avatar
draco
 
Posts: 2
Joined: Sat Jan 24, 2009 10:19 am
Location: UK

Re: Fix for launching latest SotS ANY (1.7.2)

Postby CannibalBob » Thu Feb 25, 2010 7:57 pm

Thanks; it worked. Was about to do a reinstall but saw Kerberos' tweet before :D
CannibalBob
 
Posts: 94
Joined: Mon Jun 01, 2009 6:17 pm

Re: Fix for launching latest SotS ANY (1.7.2)

Postby Anaris » Fri Feb 26, 2010 12:23 pm

the game is running and loaded. however my update is named 1.7.2, not 1.7.2b, and so is the game version listed as internally. so - do i need to find another patch? the announcement on the main menu seemed to imply i did.

on a slightly related note, as soon as i loaded my save, my Ally downgraded our alliance to an NAP. is this to be expected with the tweaks to the diplomatic code, or is there a problem?
look, i'm being nice.
Anaris
 
Posts: 249
Joined: Tue Feb 02, 2010 2:10 pm

*shrug*

Postby silvaril » Sat Feb 27, 2010 12:07 am

Heya

The downloads are labeled 1.7.2 or 1.7.2b, not the update itself.

The difference is in what is included in the download, not in the update as applied to the game.
( 1.7.2b includes some additional DX installs, which if you can run the game are not required by you... ;) )


Can't tell you about the Diplomacy thing, though you might want to start a new thread about it... :)
silvaril wrote:Love is Love, God is God and I am still Living a Lifetime

Disclaimer:
The views of any individual may not necessarily represent those of "God"(tm)
User avatar
silvaril
Kerbicron Cleric
Kerbicron Cleric
 
Posts: 3631
Joined: Thu Aug 25, 2005 9:11 pm
Location: (Deleted by (Deleted by (Deleted by ***ERROR: Recursion Detected***

Re: Fix for launching latest SotS ANY (1.7.2)

Postby Anaris » Sat Feb 27, 2010 2:42 pm

The downloads are labeled 1.7.2 or 1.7.2b, not the update itself.


right. like i said, my download is labelled 1.7.2, not 1.7.2b. got a few issues with the new patch, like diplomacy being a bit funny and a combat starting between three NAP'd factions, none of whom did anything, and i figured i'd check that i've got the right version installed before i start posting bug reports.

according to this, no i haven't, though the game opens just fine.
look, i'm being nice.
Anaris
 
Posts: 249
Joined: Tue Feb 02, 2010 2:10 pm

Re: Fix for launching latest SotS ANY (1.7.2)

Postby Halftroll » Sat Feb 27, 2010 5:15 pm

Hmmmm think ill wait for a bit...doesnt help that no one has 1.7.2b patch...

Anyways thanks for the update guys :thumbsup:
User avatar
Halftroll
 
Posts: 120
Joined: Sun Aug 09, 2009 9:18 pm
Location: TN,USA

Re: Fix for launching latest SotS ANY (1.7.2)

Postby TerranDominion » Sat Feb 27, 2010 7:25 pm

Well I don't know if this goes into this topic. There is already alot of 1.7.2 problem threads. I download and installed the update with no problems but when I click on the shortcut I get this error.

C:\Program Files\Lighthouse Interactive\Sword of the Stars\Sword of the Stars.exe

The Application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect. Please see the application event log for more detail.



The problem is I don't know how to fix this problem, let alone find the application event log.
I swear to god...someday Galactus will devour the earth and crushed under his foot will be a nerd mumbling "I am not sure you really can suck the life essence of the world up that one giant heating duct you are using". Mecron
User avatar
TerranDominion
 
Posts: 80
Joined: Tue Oct 07, 2008 1:18 pm
Location: Terran Throne Room

More correctly, a non-English translation of same... :)

Postby silvaril » Sat Feb 27, 2010 10:20 pm

Heya

That sounds like the issue that installing the redist in this thread should resolve.

The application event log is available via:
Start \ Control Panel \ Administrative Tools \ Event Viewer \ Application Event Log
silvaril wrote:Love is Love, God is God and I am still Living a Lifetime

Disclaimer:
The views of any individual may not necessarily represent those of "God"(tm)
User avatar
silvaril
Kerbicron Cleric
Kerbicron Cleric
 
Posts: 3631
Joined: Thu Aug 25, 2005 9:11 pm
Location: (Deleted by (Deleted by (Deleted by ***ERROR: Recursion Detected***

Re: Fix for launching latest SotS ANY (1.7.2)

Postby Krylexian » Sat Feb 27, 2010 10:23 pm

Hi all,

I had the same issue myself and this fixed it. However, I'd like to point out that there are 32bit and 64bit versions of the C++ Update.

I am running XP Pro 64 and the 64 bit version of the C++ Update on it's own did not correct the problem. You still need the 32bit version even if you are running a 64bit OS. (Which make sense as SoTS is a 32bit app.)

Hope this helps,
K.
Krylexian
 
Posts: 80
Joined: Mon Aug 27, 2007 3:32 pm

Next

Return to Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

x